Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karin Nilsson

/

Annons

Vår älskade farmor Karin Nilsson, född Sundin, har efter en tids sjukdom somnat in i sitt hem i Ope omgiven av sina närmaste. Hon blev 72 år.

Farmor var alltid tacksam och nöjd och uppskattade livet som ingen annan. Hon satte alltid sina nära i första rummet vilket gjorde henne omtyckt av alla, inte minst barnbarnen Sofi, Anna och Malin.

Farmor föddes i Njutånger i Hälsingland och hade tre systrar, Anna-Lisa, Birgit och Ingrid. Varje sommar besökte hon sitt föräldrahem och sina systrar.

Efter skolan i Njutånger började hon 1953 på Nytorp lantbruksskola och hamnade senare på Wången i Alsen där hon gjorde sin praktik. Farmor var en väldigt arbetsam och stark person vilka var egenskaper hon hade stor nytta av senare, då hela hennes liv har präglats av hårt arbete inom jord- och skogsbruk.

På Wången träffade hon sin blivande livskamrat Sven Nilsson vilken arbetade där som förman. Paret gifte sig i 1959 och fick samma år sonen Bertil.

Familjen flyttade till Ope 1961 och de båda fortsatte att arbeta med hästuppfödning och jordbruk på Ope gård fram till mitten på 90-talet. Därefter sökte farmor sig till Jamtli där hon arbetade med stor glädje de sista åren fram till sin pensionering.

Hennes starka familjekänsla och omtanke om hem och natur fick sin belöning då paret 1983 tillsammans med sonen köpte en egen gård i Ope. Närheten till Bertil och hans Marianne och barnbarnen och förmånen att bruka den egna jorden och skogen hade stor plats i farmors liv.

Ett av farmors absolut största intressen var träning och då främst längdskidåkning och löpning i naturen, gärna i den egna skogen. Många av de minnen vi har av farmor innefattar henne kommande ner på gården iklädd träningsställ, svettig och trött med ett leende på läpparna. Farmor var en riktig hurtbulle och nog det närmaste en elitmotionär man kan komma. Ofattbart många motionslopp har hon ställt upp i: Vasaloppet, Haldo Hanssons minne 18 gånger, Gå till Lit 33, Jämthjulingen 19, Maja Gräddnos 19 gånger och många, många fler. Vi närstående beundrar hennes enorma vilja, energi och livskraft i allt hon gjorde.

Saknaden är stor men hon kommer alltid att ha en stor plats i våra hjärtan.

Familjen

Mer läsning

Annons