Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karin Bohman

Karin Anna Linnea Bohman har avlidit i 96 års ålder.

Annons

Karin var född och uppväxt i Svennevad, Närke, som den äldsta av fyra syskon Andrén. Hon gick på gymnasiet i Örebro, där hon också tog studenten. Hon blev filosofie magister i Uppsala 1936.

1940 flyttade hon till Älvros, och gifte sig samma år med komminister Yngve Bohman. Därmed blev Karin prästfru med alla plikter som tillkom. 1951 flyttade familjen Bohman med sina barn, Kerstin och Ingemar, till Åsarna, där Karin arbetade som språklärare i realskolan i Svenstavik.

1961 kom familjen till Hammerdal, där Karin fortsatte att undervisade i realskolan i Hammerdal. Karin Bohman var en entusiastisk och karismatisk lärarinna med stor pedagogisk kunskap och instinkt, hon var mycket omtyckt bland lärarkåren och eleverna, inte minst för hennes humor.

När makarna flyttade till Fyrås år 1974, blev Karin pensionär, men fortsatte att leva ett aktivt och rikt liv. Karin hade förutom hennes stora intresse och begåvning för språk också mycket intresse för främmande länder, litteratur, historia och musik. Hon var mycket intresserad av Sönnasjökör’n i Fyrås och var många år med som pianist.

Karin var mycket mån om sina syskon. Hon var dessutom en stor djurvän, engagerat i miljövården och sponsor för många välgörenhetsorganisationer.

Hon sörjs närmast av sonen Ingemar, dotterdottern Ylva Huber, Wien, och systern Eja Lund, Karlskoga.


Ingemar