Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kapitalismens illdåd

Annons

Ideligen får vi läsa om kommunismens illdåd genom alla tider. Sällan sammanfattas dock offren för den kapitalistiska marknadsekonomins världsherravälde. Om vi nu inte räknar kolonialtidens offer, hundratals miljoner, eller dagens svältoffer, 10 miljoner om året, kan vi i alla fall sammanfatta USA:s framfart mot Irak de senaste 20 åren. 1 miljon civila döda till följd av blockaden efter Gulfkriget, 1 miljon civila döda efter Irakkriget. Användningen av utarmad uran under belägringen av Fallujah skapade skador för den kvarvarande civilbefolkningen motsvarande Hiroshima och Nagasaki efter atombomberna.

Detta är inte kommunistpropaganda eller ett uttryck för hat mot USA. Det är fakta hämtade från FN-rapporter, den medicinska tidskriften The Lancet och Läkare utan Gränser.

Vi får tvätta vår egen byk innan vi pekar ut andra som skyldiga till all världens ondska. Missförhållanden ska bekämpas, var de än finns, här hemma eller annorstädes. Men låt oss börja på den fläck av jorden där vi och våra allierade står.

Ateist som fortfarande tror på människan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel