Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kantarellmuffins

Här smörfräser vi kantareller och blandar in i muffins. Vardagslyx till te eller fint bröd till soppa.

6 stora eller 12 normalstora muffins.

Det här behöver du:

150 g kantareller

smör till stekning

0,5 tsk salt

2 msk persilja (hackad)

6 dl dinkelmjöl (siktat)

2 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

2 ägg

2 dl mjölk

75 g smör (smält)

Så här gör du:

Rensa och skölj svampen och dela den i mindre bitar. Sätt ugnen på 225 grader. Ställ ut muffinsformar på en muffinsplåt eller vanlig plåt. Stek svampen i smör och låt den fräsa en stund tills vattnet dunstat. Salta och blanda med persilja. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa ihop ägg och mjölk och rör ner det i mjölblandningen tillsammans med svampen och smält smör. Klicka ut smeten i muffinsformarna och låt stå cirka 20 minuter. Grädda mitt i ugnen i 12-18 minuter. Receptet kommer från Hembakningsrådet.