Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kantarellmuffins

Här smörfräser vi kantareller och blandar in i muffins. Vardagslyx till te eller fint bröd till soppa.

Annons

6 stora eller 12 normalstora muffins.

Det här behöver du:

150 g kantareller

smör till stekning

0,5 tsk salt

2 msk persilja (hackad)

6 dl dinkelmjöl (siktat)

2 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

2 ägg

2 dl mjölk

75 g smör (smält)

Så här gör du:

Rensa och skölj svampen och dela den i mindre bitar. Sätt ugnen på 225 grader. Ställ ut muffinsformar på en muffinsplåt eller vanlig plåt. Stek svampen i smör och låt den fräsa en stund tills vattnet dunstat. Salta och blanda med persilja. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa ihop ägg och mjölk och rör ner det i mjölblandningen tillsammans med svampen och smält smör. Klicka ut smeten i muffinsformarna och låt stå cirka 20 minuter. Grädda mitt i ugnen i 12-18 minuter. Receptet kommer från Hembakningsrådet.