Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kännbart fängelsestraff och skadestånd för våldtäkt på 16-åring

En 37- årig man har dömts till fängelse i två år och sex månader bland annat för att ha våldtagit en 16-årig flicka i mitten av juni i år.

Mannen ska betala 85 000 kronor i skadestånd till flickan.

Hans döms även för misshandel av sin son och för olaga hot mot sin före detta sambo.

37-åringen har erkänt att han haft samlag med flickan men menar att det var frivilligt från hennes sida. Han anser inte att han utnyttjade att hon var berusad, som åklagare hävdar.

Flickan och två pojkar befann sig i mannens bostad och flickan somnade i soffan. De två pojkarna kunde inte väcka henne när de skulle gå därifrån så hon blev kvar i lägenheten med mannen.

Flickan minns inte vad som hänt i lägenheten men hon har ett minne från natten att hon låg naken i mannens säng och att han hade samlag med henne. Hon orkade inte göra motstånd och somnade om.

Tingsrätten gör bedömningen att flickan befann sig i ett hjälplöst tillstånd och att det mest troliga är att mannen burit henne till sängen och tagit av henne kläderna.

Tingsrätten bortser inte heller från det faktum att mannen är dömd för sexuellt utnyttjande av underårig 2007.