Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kanelchokladmakroner

Kanelchokladmakroner med hallonfyllning och lakritsmakroner.

Annons

Cirka 30 stycken

60 g mandel

2 äggvitor

2 msk socker

2,5 dl florsocker

1 tsk kakaopulver

0,5 tsk kanel, malen

Fyllning: 50 g smör(mjukt)

0,75 dl florsocker

en halv äggula

1 msk hallonsylt (eller mixade hallon)

en halv lime (rivet skal)

Mal eller mixa mandeln riktigt fint. Vispa vitorna till skum i en ren och torr bunke. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa till en fast marängsmet, cirka 5 minuter. Blanda mandeln med florsocker, kakao och kanel och sikta ner det i marängsmeten. Blanda. Fyll smeten i en spritspåse och spritsa ut små kakor (femkronas storlek) på bakplåtspappersklädd plåt. Släta till dem försiktigt. Låt vila 15 minuter. Sätt ugnen på 150 grader. Sätt plåten på en extra plåt och grädda i ugnen 12-14 minuter. Kakorna ska fortfarande vara lite mjuka i mitten. Låt kallna. Lossa kakorna från bakplåtspapperet.

Smörkräm: Vispa smöret vitt och pösigt. Sikta ner florsockret och vispa det smidigt. Tillsätt äggula, hallonsylt och limeskal och vispa krämen porös. Fyll krämen i en liten spritspåse. Spritsa på undersidan på hälften av kakorna. Lägg ihop till dubbla makroner. Receptet kommer från Hembakningsrådet.