Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

#kandulova kan få Stora journalistpriset

Projektet #kandulova har nominerats till Stora journalistpriset. Utdelningen av det prestigefyllda priset sker den 20 november.

Möjligheten att ställa frågor till lokala politiker inför valet till kommunernas fullmäktigen utgjorde själva idén med projektet. Samtliga tidningar som ingår i mediekoncernen Mittmedia, däribland Länstidningen, deltog i satsningen.

– Det har varit ett spännande sätt att arbeta på, säger Ulrica Dahlqvist, som är nyhetschef på Länstidningen och som varit projektets kontaktperson på företaget. Arbetet har varit väldigt lokakt koncentrerat men ändå en del av en stor koncerngemensam satsning.

Tusentals uppfodrande frågor ställdes till politiker veckorna inför valet. Politikerna svarade på frågor om det mesta som rör kommunalpolitik. Och avgav samtidigt en hel del vallöften åt väljarna.

– Jag uppmuntrade en läsare som ville ha in en insändare att ställa frågan på kampanjsajten i stället, säger Victoria Winberg, chefredaktör på Länstidningen. Han fick svar från alla politiska partier. Det tvivlar jag på att han hade fått från insändaren.

Nu har den koncerngenomgripande satsningen nominerats till Stora journalistpriset i kategorin årets förnyare.

– I tider då den lokala journalistiken debatteras så är det här ett exempel på ett nytt sätt att arbeta, säger Victoria Winberg.

– Alla medarbetare inom Mittmedia har varit med och jobbat i projektet. Främst är det fantastiskt att vi blivit nominerade, säger Ulrica Dahlqvist.