Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

#kandulova kan få pris igen

Länstidningens och MittMedias digitala valtjänst #kandulova uppmärksammas nu internationellt.
– Otroligt roligt att #kandulova får internationell uppmärksamhet. Det bevisar att den journalistik vi gör är relevant, säger LT:s chefredaktör Viktoria Winberg.

#kandulova har återigen chansen att få pris. Denna gång på den internationella branschorganisationen WAN-IFRA:s årliga konferens i London i slutet av april.

– Det känns otroligt roligt att en så lokal satsning som #kandulova får internationell uppmärksamhet, säger Viktoria Winberg, chefredaktör och ansvarig utgivare för Länstidningen.

Raka lokala frågor från väljarna - direkt till politikerna.

Det var vad #kandulova gav möjlighet till på MittMedias nyhetssajter i valrörelsens slutspurt hösten 2014.

Tusentals medborgare tog chansen att ställa frågor, politikerna svarade och gav därmed löften till väljarna, och engagemanget ledde till att nära 100 000 unika besökare tog del av den superlokala valguiden.

Som ett resultat av det nominerades #kandulova först till Stora journalistpriset i klassen årets förnyare och sedan även till databasjournalistikkonferensen Noda i Norge.

– Det bevisar att den journalistik vi gör är relevant och att nya satsningar som ligger helt i linje med vår satsning på digital journalistik attraherar våra läsare, det känns inspirerande, säger Viktoria Winberg.

I London är tjänsten nominerat i klassen Best Reader Engagement i konkurrens med brittiska BBC News, norska Verdens Gang och Dagbladet.

– Det är fantastiskt roligt att vår demokratisatsning, för det var verkligen kärnan i #kandulova, återigen får strålkastarljus på sig. Användarnas frågor och politikernas löften utgör dessutom en guldgruva för journalistik inför nästa val, säger Carl-Johan Bergman, chefredaktör på Dalarnas Tidningar och projektledare för #kandulova.