Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kändistjejerna hetast på nätet

/
  • Isabella ”Blondinbella” Löwengrip är den mest googlade svenska kändisen. Men det är inte bara på Google som folk söker efter information om Blondinbella. I början på december låg ”Blondinbella” högt på Bloggportalens lista över de mest sökta termerna, dock återfanns hennes namn en bit längre ner än ord som ”onanera” och ”sexnovell”. Foto: Scanpix
  • Britney Spears är den utländska kändis svenskarna googlat mest under året.
  • Bloggaren Linda Rosing är poppis på nätet.

Vilka är hetast i Kändis­sverige? Blondinbella, Linda Rosing och Zlatan. Åtminstone är dessa tre stjärnor de kändisar som svenskarna googlat mest under året.

Annons

Blondinbella och Britney. Där har ni den mest googlade svenska respektive utländska kändisen i år. Detta enligt svenska Google, som presenterat sina listor över vad folk surfar mest efter.

Att blogga lönar sig om man är ute efter att bli poppis på nätet. Exdokusåpatjejen och numera framgångsrika bloggaren Linda Rosing ligger tvåa på listan, där även Natacha Peyre och de bloggande sångerskorna och väninnorna Pernilla Wahlgren och Charlotte Perrelli återfinns.

Med på topplistan finns även, lite överraskande kan tyckas, kostexperten Anna Skipper. Kanske behöver nätsurfarna ”Du är vad du äter”-programledarens hjälp efter några timmars stillasittande och godisätande vid datorn.

Listan över de mest googlade svenska celebriteterna visar tydligt att det är tjejerna som regerar på internet. På tio i topp-listan finns bara tre killar med, och det är knappt att de får vara med på prispallen.

Fotbollshunken Zlatan Ibrahimovic kniper nätt och jämnt bronsmedaljen, tätt föjd av flickfavoriten Björn Gustafsson på fjärdeplatsen och popsnöret Håkan Hellström på femteplatsen.

Listan över de mest googlade utländska kändisarna påminner i mångt och mycket om den över de svenska stjärnorna. I stället för tonårsidolen Amy Diamond ligger till exempel USA:s motsvarighet, Miley Cyrus, högt.

Folk tycks intressera sig mest för kvinnor även här, och då gärna för popstjärnor som Britney Spears, Madonna, Rihanna och Leona Lewis.

Annons