Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kändistätt när Gunde bjuder in till lek i Åre

/
  • Fotbollslegenden Glenn Hysén susade så pass fort nedför backen att det blev krasch. Han fortsatte dock att kämpa med blodig näsa.  Foto: Henrik Flygare
  • Programledaren Gunde Svan.

Glenn Hysén skadar näsan och Kitty Jutbring susar nedför backen i ceriserosa läppstift. I går startade inspelningen av Kanal 5:s lekprogram ”Vinterspelen i Åre”.

– Det krävs sin man, eller kvinna, för att vinna, säger programledaren Gunde Svan.

Annons

Ett tiotal kändisar finns just nu på plats i Åre, däribland artisten Richard Herrey, friidrottaren Malin Ewerlöf och politikern Fredrik Federley. Under dagarna tre väntar utmaningar i allt från sågning av isblock till att gå på toaletten i full skidmundering. Under gårdagen fick deltagarna bland annat prova på sportmaskinen Techsled, som närmast kan beskrivas som en avancerad kälke. Det gäller att så fort som möjligt ta sig ner till mållinjen.

– Banan kanske inte ser så farlig ut härifrån, men går man högre upp ser man vilket stup det är, säger Gunde.

Och mycket riktigt, det verkar vara lättare sagt än gjort att klara sig helskinnad nerför banan som innehåller både störtlopp, puckelpist och slalom. Både Hasse Brontén och Malin Ewerlöf går ut lite för hårt och gör riktiga praktvurpor.

– Man ska nog ta det lite lugnare eftersom man förlorar så mycket tid på att åka omkull, analyserar Malin.

Glenn Hysén slår sig så illa att han börjar blöda på näsan. Uppståndelsen blir stor, finns det någon som har papper eller plåster frågar sig alla.

– Ni ser, inte ens i grenen ”Bästa vurpan” kan man vara bra. Jag är ingen tävlingstjej, säger Kitty Jutbring, som ändå är på ett strålande humör.

Harald Treutiger verkar inte heller vara någon utpräglad sportmänniska. Trots det tvekade han inte en sekund när han blev uppringd av produktionsbolaget. Självklart ville han vara med och busa.

– Det är tokroligt, som ett vuxendagis. Fast jag vet inte om det är någon av grenarna som riktigt är min gren, säger han och skrattar.

Programledaren Gunde tycker alltid att det är kul med tävling. ”Gladiatorerna” och ”Fångarna på fortet” i alla ära, säger han. Men det är ändå vintersporterna och snön som ligger honom närmast hjärtat. Och det märks, den forne OS-medaljören kramar, hejar på och peppar deltagarna allt han förmår.

– Det är fin stämning, alla var taggade redan när de kom. Jag är jättesugen på att testa allt själv, säger han.

”Vinterspelen Åre 2010” har premiär den 9 februari.

Mer läsning

Annons