Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kandidat 3: Fredrik Broberg

Kandidat 3 i "Årets fotbollsförälder" – Fredrik Broberg, tränare och lagledare i Offerdals IF F02/03/04

Annons

Hur länge har du varit engagerad som fotbollsförälder?

– Jag är väl inne på fjärde året nu, tror jag.

Hur började ditt engagemang?

– Min dotter började träna lite med killarna i hennes klass. Det blev det här vanliga bekymret med två tjejer i ett lag med grabbar – det blev inte så många passningar till tjejerna under träningar och matcher. De blev lite besvikna på att de aldrig fick bollen, så då föreslog jag att vi skulle starta ett tjejlag också. Vi började i liten skala och sedan har det växt.

Vad är det bästa med att vara fotbollsförälder?

– Det är glädjen hos tjejerna, både på träningar och på matcher. Det är också att man får ett gensvar när de dyker upp på träningarna och kämpar och ger sitt bästa varje gång.

Vad är det roligaste du har upplevt inom fotbollen?

– Man får inte prata om resultat i de här åldrarna, men det har varit några gånger när de har vunnit matcher och varit så glada att de har tårar i ögonen. Det är något som jag tycker är ganska stort, att de blir så glada för en så enkel sak som att vinna en match.

FÖR ATT RÖSTA PÅ FREDRIK BROBERG – SMS:A FÖRÄLDER (MELLANSLAG) 3 TILL 72072

Här är alla kandidater:

Kandidat 1: Jessica Thylin

Kandidat 2: Leif Engman

Kandidat 3: Fredrik Broberg

Kandidat 4: Robert Edlund

Kandidat 5: Karin Strömstedt

Kandidat 6: Malin Häggström