Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Känd krog byter ägare och namn

Restaurang Simon & Viktor byter ägare och namnet ändras till Sir Winston när Per-Åke Wahlund tar över krogen.

Den centralt belägna restaurangen intill Stortorget har just fått klart med en tillfällig uteservering och den nya skylten sattes upp i går eftermiddag.

Tidigare ägaren ville behålla det gamla namnet.

– Jag har försökt hitta en röd tråd att följa i det här eftersom det gamla namnet var väldigt inarbetat och många har frågat vad som händer med restaurangen, säger Per-Åke.

Han har ett förflutet i Servicegruppen, sålde sin ägarandel för ett år sedan, och när Per-Åke tar steget över till att bli krögare slutar han där som anställd.

– Att byta namn till något nytt var inte helt enkelt. Jag har tagit fasta på en händelse i augusti 1897 då fyra engelsmän kom hit. En hette Winston Churchill och blev senare premiärminister. Sällskapet bodde i Kolåsen och jagade älg och ripa i fjällen, säger Per-Åke Wahlund

Därigenom hoppas han kunna bygga vidare på den brittiska pubkänsla som omgett restaurangen och som fått en hel del stamgäster att bita sig fast i menyn.

– Stamgästerna ska känna igen sig även framöver. Jag har känt en stark folklig förankring där det ställts krav på att favoriträtter ska finnas kvar.

– Men jag kommer att tillföra mer jämtländska råvaror och förnya menyn successivt, enligt Per-Åke som har jobbat med att lansera Smakriket Jämtland ute i landet.

Han ser inget problem i att det numera finns utskänkningstillstånd på två nya platåer utanför restaurangen och bedömer att gästernas intresse är en stark grundpelare att bygga vidare på.