Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Känd krog byter ägare och namn

Restaurang Simon & Viktor byter ägare och namnet ändras till Sir Winston när Per-Åke Wahlund tar över krogen.

Annons

Den centralt belägna restaurangen intill Stortorget har just fått klart med en tillfällig uteservering och den nya skylten sattes upp i går eftermiddag.

Tidigare ägaren ville behålla det gamla namnet.

– Jag har försökt hitta en röd tråd att följa i det här eftersom det gamla namnet var väldigt inarbetat och många har frågat vad som händer med restaurangen, säger Per-Åke.

Han har ett förflutet i Servicegruppen, sålde sin ägarandel för ett år sedan, och när Per-Åke tar steget över till att bli krögare slutar han där som anställd.

– Att byta namn till något nytt var inte helt enkelt. Jag har tagit fasta på en händelse i augusti 1897 då fyra engelsmän kom hit. En hette Winston Churchill och blev senare premiärminister. Sällskapet bodde i Kolåsen och jagade älg och ripa i fjällen, säger Per-Åke Wahlund

Därigenom hoppas han kunna bygga vidare på den brittiska pubkänsla som omgett restaurangen och som fått en hel del stamgäster att bita sig fast i menyn.

– Stamgästerna ska känna igen sig även framöver. Jag har känt en stark folklig förankring där det ställts krav på att favoriträtter ska finnas kvar.

– Men jag kommer att tillföra mer jämtländska råvaror och förnya menyn successivt, enligt Per-Åke som har jobbat med att lansera Smakriket Jämtland ute i landet.

Han ser inget problem i att det numera finns utskänkningstillstånd på två nya platåer utanför restaurangen och bedömer att gästernas intresse är en stark grundpelare att bygga vidare på.