Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kanadensare huvudtränare i freestyle

Annons
Kanadensaren Jean-Paul Richard, specialiserad på svenska puckelpiståkares svaghet hopp, blir ny huvudtränare för freestylelandslaget efter Jenny Eidolf.

-Det känns klockrent att ta in en sådan som Jean-Paul till laget nu. Åkarna har en bra grund att stå på och går nu in i en ny fas i satsningen mot OS,

Jean-Paul har lyckats få fram åkare som är enormt duktiga på att hoppa. En förmåga vi nu hoppas ska komma Sverige tillgodo, säger Eidolf, som nu är sportchef på skidförbundet, till skidförbundets hemsida.

Jean- Paul Richard har en bakgrund som åkare och tränare. Senaste jobbet var som huvudtränare för provinslaget Quebec, som levererat ett stort antal åkare till det kanadensiska landslaget.

-Jag har jobbat med det i åtta år och är väldigt stolt över vad jag åstadkommit. Men jag gillar utmaningar och när jag fick erbjudandet kändes det naturligt att gå vidare till världscupnivå, säger Jean-Paul Richard.

Det här är svenska freestylelandslaget säsongen 2008/2009:

Jesper Björnlund, Kiruna, Per Spett, do, Gabriel Gåsste, Åre, Olle Daunfeldt, Kiruna, Martina Schriwer, Djurgården, Adam Gummesson, Sunne och Pelle Hjertman, Sundsvall.

Mer läsning

Annons