Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kan man bli gammal med värdighet?

Att samhället förändras vet vi. Att det ska förändras till det sämre, gör mej och de som bor på Hamregården i Duved sorgsna.

 Fotvården ska flytta eller bort. Där ska åtta ensamkommandde barnbo. Flyktingbarnen bör vi hjälpa och tjäna pengar på. De som bor på Hamre ska få matlådor. Ingen trevlig matsal att gå till. För att äta oplanerat måste maten beställas i förväg?!

Den förut så ombonade matsalen är nu i klass med militärmatsal. Där äter skolbarnen i en skramlande miljö av stålmöbler och hög ekande ljudnivå. Det känns i hörapparaten. Hur mår barnen i sina magar efter den skramlande måltiden? Folket som bor på Hamre har ingen plats att umgås. Jo i en korridor finns en soffa och två stolar dit styr man stegen för en stunds samvaro. Dagis upptar en tredjedel av huset och det är bra. De som bor i huset har en mycket förändrad miljö. Politiker och ansvariga har reducerat kostnaden till ett minimum. Respekten för de äldre har försvunnit.

Ge oss tillbaka fotvården och ett icke bullrande sällskaps- och matrum! Det ska vara valfritt att äta ur en matlåda eller vara med på en gemensam måltid. Beslutsfattarna blir också äldre och i behov av hjälp när ålderdomen inträder. Det finns kommuner med humanare mer ombonade boenden bättre mat och fotvård att flytta till och dessutom är det valår

Biggan

J Den förut så ombonade matsalen är nu i klass med militärmatsal. Där äter skolbarnen i en skramlande miljö av stålmöbler och hög ekande ljudnivå.

Biggan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel