Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

#Kan du lova fler utbildade lärare?

Skolan en källa till kunskap för hela livet.
Men att lärarna själva är utbildade är inte alltid en självklarhet.

Skolan, en fråga som berör och upprör. Under valrörelsen 2014 var just frågor gällande skolan på tapeten ofta. Det spelar inte någon roll var man bor i landet för att föräldrar, elever och lärarna själva ska ställa sig frågande till skolvärlden.

I Länstidningens satsning #kandulova berördes frågan bland annat i Bergs kommun. En förälder skrev så här:

Kan du lova att mina barn som går i grundskolan skall få utbildade lärare på alla sina lektioner?

(KD) Hej, jag lovar att kraftigt medverka till att alla lärare ska vara utbildade. De som idag inte är behöriga ska få en chans att utbilda sig. Att plocka bort någon som inte är behörig, det innebär att det blir färre vuxna på skolan. En övergångsperiod under mandatperioden är rimligt.

Stefan Nilsson, Kristdemokraterna i Ragunda

(V) Jag önskar att jag kunde lova det, men jag kan åtminstone lova att Vänsterpartiet kommer jobba för det. Det är ett stort problem för hela kommunen att vi har så svårt att rekrytera behöriga lärare. Vi vill bland annat att befintlig personal ska få möjlighet till utbildning. Vi behöver också kunna konkurrera om utbildade lärare med t.ex. en bra arbetsmiljö.

Alida Johansson, ordförande Vänsterpartiet Ragunda

(C) Nej det vore oärligt att lova! Men jag lovar att vi i Centern kommer att jobba för detta (står i valprogrammet). En förutsättning är att vi lyckas behålla de behöriga lärare vi har och genom åtgärder framstår som en attraktiv kommun att söka till och jobba i. Tyvärr har behöriga lärare sagt upp sig/bytt skolform på grund av arbetsförhållanden. Det är en gemensam uppgift att åtgärda bristerna - skolan måste stå över partipolitiken!

Göran Boström, till förordnad ordförande Centerpartiet i Ragunda