Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kan du lova fler bussturer?

Kommunerna uppmuntrar till mer kollektivt resande.
Men då behövs också fler bussresor utanför centralorterna.

En befolkning som åker mer kollektivt främjar en bättre miljö, menar kommunerna. Men för att åka kollektivt så behövs det också bussturer som passar.

I Länstidningens kampanj #kandulova, där läsarna ställer frågorna och politikerna svarar, ställer sig en läsare just en fråga på det ämnet.

Kan du lova att Nälden får fler bussturer till Krokom och Östersund. Som det är nu är bilen ett måste för att bo i Nälden.

Värna om miljön - Nälden

Folkpartiet. Bussturer kan vi inte lova, men Folkpartiet kommer att arbeta hårt för att tågen ska stanna i Nälden, Ytterån och Trångsviken. Norrtåg gör dagligen många turer på sträckan utan att stanna, vilket är helt oacceptabelt.

Jonne Danielsson, gruppledare och ordförande Folkpartiet Krokom

Sverigedemokraterna. Redan nu är länstrafiken kraftigt skattefinansierad och vill vi öka tillgängligheten så tycker vi det är efterfrågan som ska göra att antalet turer ökar, annars måste kommuninvånarna bidra med mer skattekronor.

Ronny Karlsson, distriktsordförande Sverigedemokraterna Krokom

Socialdemokraterna. Om resande behovet är större än utbudet av bussturer så måste det glappet täppas till. Behovet bör kartläggas till exempel via en dialog med resande från Nälden området. Dessutom pågår ett arbete med att ordna så att tågstopp blir möjliga i Nälden.

Rolf Lilja, oppositionsråd i Krokom

Centerpartiet. Vi arbetar för en bättre miljö - och då är kollektivtrafiken naturligtvis mycket viktig. I vårt kommunala program "Framtidstro" (centerpartiet.se/krokom) lyfter vi fram kravet på tågstopp i Nälden (och Trångsviken) för att fler ska kunna lämna bilen hemma. Tills detta mål har blivit verklighet är det förstås viktigt att pröva om det är möjligt att förbättra busstrafiken.

Håkan Persson, ordförande Centerpartiet Krokom, kommunfullmäktige

Miljöpartiet. Vi vill att tågen ska stanna i Nälden, och jobbar aktivt med det, och kommer att fortsätta göra det. Tills den dagen kommer kan det dock vara aktuellt att se över busstrafiken, och lägga in fler turer.

Anton Nordquist, kandidat till kommunfullmäktige i Krokom och regionfullmäktige