Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

#Kan du lova att skoterlederna utökas?

Miljöpartiet vill begränsa skoteråkandet utanför lederna. Moderaterna hoppas kunna förbättra lederna. Socialdemokraterna vill eventuellt utöka antalet leder. Ingen kan lova något.

Skoteråkningen kan beskrivas som en folkrörelse i Jämtland. Den som själv inte äger en skoter har allt som oftast en bekant som gör det.

Skoteråkningen är en del av vintertrafiken och frågan om skoterlederna är ständigt på tapeten.

Mats Eliason i Åre ställer följande fråga till de lokala politikerna i LT:s #kandulova:

Kan du lova att skoterlederna i västra Jämtland utökas och förbättras så vi slipper den hårda belastningen på det lilla befintliga?

(FN) Nej, det kan vi inte lova, men vi främjar gärna ett samarbete mellan privata markägare, kommunens mark och VÄSEK som vi tycker gör ett bra jobb.

Ulrika Wärvik, partisekreterare

(MP) Vi kan inte inte lova att skoterlederna ska utökas och förbättras. Vi vill att skoteråkandet utanför lederna ska begränsas då de områden som nu ligger utanför förbudsområde blir hårt ansatta och skador uppstår vilket drabbar miljön och markägarna hårt. I vintras hade vi ett extremt läge med tunt snötäcke och på många ställen framfördes skoter på barmark trots att detta inte är tillåtet.

Katrin Wissing, kommunalrådskandidat

(M) Då vi avsatt medel till en utökad tjänst på kommunen att hantera skoterfrågorna i nästa års budget är jag övertygad om att vi tillsammans med VÄSEK kan förbättra skoterlederna. Vi kommer också kunna var behjälplig med markavtal m.m. i och med det.

Leif Nord, ordförande kommunstyrelsen

(S) I dagsläget kan jag inte lova att skoterlederna ska utökas och förbättras. Det måste däremot till någon form av översiktsplanearbete för skoteråkningen för att se hur vi kan styra skoteråkandet till befintliga leder och eventuellt utöka antalet leder. Detta är också en viktig fråga för mark- och skogsägare för att undvika störningar/skador i skog och mark. I samband med planarbetet ska vi diskutera den framtida skötseln av lederna.

Peter Bergman, kommunalrådskandidat

Läs vad fler partier svarar på frågan.