Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kan du lova att rusta upp Önsjön?

Området vid Önsjön är en uppskattad badidyll som är i behov av underhåll och satsning om det ska vara ett besöksmål.

Annons

Varje sommar engagerar Önsjön invånare i främst Östersund och Krokoms kommuner som tycker att upprustningar måste till, så att Önsjön blir en allmän badplats.

I LT:s satsning på #kandulova ställer en läsare följande fråga?

Kan du lova att på något sätt engagera dig i upprustning och tillsyn av bad- och lekplatsen vid Önsjön - ev. i samarbete med Krokoms kommun. Östersund - Sommarstaden

S, nej: Mona Modin Tjulin, ordförande i Miljö- och samhällsnämnden i Östersund. "I Östersunds kommun finns många fina platser att bada. Vi har valt att prioritera pengarna till att göra några ställen mer tillgängliga tex Minnesgärde. Där finns goda badmöjligheter, stora, öppna gräsytor för sport och lek, samt en beachvolleyplan. Tillgänglighetsanpassad fiskebrygga och en anpassad rastplats. Området kommer successivt att utvecklas till ett tillgängligt strandnära rekreationsområde. Vi hoppas att Önsjön kan utvecklas bra ändå.

FP, ja: Pär Löfstrand 1:a på partiets kommunlista: Folkpartiet föreslog förra året att Östersunds kommun tillsammans med Krokoms kommun ska se till att Önsjön restaureras till den sommarpärla som det en gång var. Tyvärr har den socialdemokraterna och miljöpartiet motsatt sig detta.

SD, ja: Peter Johansson sekreterare SD Jämtland/Härjedalen: Ja vi från SD är för att verka för mera arbeten, vilket detta skulle innebära om Önsjön igen skulle kunna tas i bruk som en allmän badplats med ett gemytligt utbud som dom en gång hade. Finns även andra naturbad som skulle kunna skapa flera sommarjobb för våra unga.

M, ja: Pär Jönsson oppositionsråd: Alliansen i Östersund (M, FP & KD) har i sitt valmanifest bl a pekat på att det ofta behövs små saker för att skapa/återskapa naturbad. Vi har pekat på det i sommar oerhört populära badet vid Bynäset, Frösön. Där var det vackra dagar 2-300 personer, då behövs sanitära anordningar och sopkärl. Vi i (M) ser positivt på ett samarbete med Krokoms kommun om badet i Önsjön: Alliansen i Östersund (M, FP & KD) har i sitt valmanifest bl a pekat på att det ofta behövs små saker för att skapa/återskapa naturbad. Vi har pekat på det i sommar oerhört populära badet vid Bynäset, Frösön. Där var det vackra dagar 2-300 personer, då behövs sanitära anordningar och sopkärl. Vi i (M) ser positivt på ett samarbete med Krokoms kommun om badet i Önsjön.

MP, nej: Karin Thomasson, kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Önsjön ligger i Krokoms kommun, och dessutom en privatägd badplats. Vi vill jobba för att utveckla badplatser i vår egen kommun, runt Storsjön och andra sjöar. Inte minst den här sommaren så har vi sett att Storsjön absolut kan vara en badsjö.

KD, ja: Ingrid Gustafsson, kandidat till fullmäktige. Önsjön är en skatt. Jag kan lova att föra diskussion om och hur det är möjligt att rusta upp badplatsen. Det är ju fler aktörer involverade.

V, ja: Christina Hedin, 1:a namn till kommunlistan. Vänsterpartiet i Krokom har motionerat om återköp av badet. Det är för att Krokoms kommun ska erbjuda ett kvalitativt bad för medborgarna och kunna erbjuda unga att driva badet sommartid.

Centerpartiet hade inte svarat vid lunchtid på fredagen.