Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kampen för ”Per mobil” fortsätter

Kritiken blir allt kraftigare mot att distriktsläkaren Per Malms uppdrag som mobil doktor i Östersund ska försvinna från årsskiftet.

Annons

LT har tidigare berättat att den mobile doktorn försvinner från årsskiftet eftersom projektpengarna för verksamheten är slut.

Nu är det sjuksköterskor i Östersunds kommun som protesterar till landstinget.

– Per Malm har gett oss sjuksköterskor, personal, brukare och anhöriga stor trygghet genom sina hembesök på våra äldreboenden, skriver de.

De pekar på att de sjuka inte behöver göra jobbiga resor med långa väntetider till sjukhuset. Doktorn kommer ju till dem.

– Vi får hjälp att göra svåra bedömningar, provtagning på plats och om behov finns remiss till sjukhuset. Ordinationer gör att behandlingar snabbt kan sättas in på plats vilket kan vara livsavgörande då våra gamla ofta är multisjuka och mycket sköra.

De menar att akutmottagningen även avlastas så andra patienter kan komma in.

”Detta ger en god, trygg och säker omvårdnad med kvalitet samt trygg personal. Dessa ord missbrukas ofta i valtider och blir en klyscha”.

Nu finns det möjlighet för politikerna, menar sjuksköterskorna, att besluta om en fortsättning utan avbrott för den mobile läkaren.