Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kamp mot tiden vid släckningsarbetet i Stensdalen

Just före klockan 16 var två brandmän på plats vid den brinnande stugan på STF:s anläggning i Stensdalen. Mer personal och utrustning är på väg med hjälp av polishelikoptern. Artikeln uppdaterad.

Annons

Huvudbyggnaden vid Svenska turistföreningen, STF:s stugplats Stendalsstugorna brinner. Larmet kom ungefär klockan 14:30 om brand i anläggningen. På stugplatsen finns huvudbyggnad, ytterligare en stuga, stugvärdsstuga samt en bastubyggnad. Byggnaderna ligger ganska tätt, men det ska bara vara huvudbyggnaden som är drabbad.

Enligt vad som återrapporterats av dem som kommit fram till platsen brinner det ordentligt i vissa delar av stugan, men stugan tros ännu inte vara övertänd.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med branden.  

Stugplatsen är stängd för säsongen, men erbjuder vid öppethållande 32 bäddar.

Stensdalen saknar vägförbindelse och ligger 13 kilometer från Vålådalen efter leden mot Gåsen. Eftersom det inte går att ta sig till stugan via väg har polishelikoptern bistått den kommunala räddningstjänsten genom att skjutsa upp räddningstjänstpersonal till Stensdalen, berättar vakthavande befäl vid Jämtlandspolisen.