Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kamera utan sökare och skärm

/

FDC01 är leksakskameran som endast väger 21 gram.

Annons
FDC01 är leksakskameran som endast väger 21 gram. En medföljande kedja gör kameran enkel att alltid bära med sig. Och att den saknar LCD-skärm gör den spännande att fota med.

FDC01 mäter 53 x 23 x 19 millimeter, har 1,92 megapixel och tre filtereffekter; ökad kontrast, korn och svartvit. Objektivet ger en fast brännvidd på 39,5 millimeter och saknar förutom LCD-skärm även sökare. Därför får fotografen chansa vid fotograferingen och ta del av resultatet först vid hemkomsten när bilderna förts över till datorn.

Kameran har 64 megabyte inbyggt minne och plats för MicroSD-kort upp till 2 gigabyte. Tar batteriet slut raderas bilderna från internminnet, varför det är en god idé att i första hand fota till minneskortet. Batteriet laddas genom den inbyggda USB-porten samtidigt som bilderna förs över till datorn.

Det går bara att välja mellan makro eller landskapsfotografering och kameran har endast två omärkta knappar på sidan - en för på/av och en för exponering. Fotografen bör därför läsa manualen innan kameran används i skarpt läge.

FDC01 har även en filminspelningsfunktion med leksakskamerakvalitet.

Kameran säljs över internet från bland annat www.8storeytree.com/store och kostar cirka 58,80 amerikanska dollar.


/Amy Lagerman

Kamera & Bild

Mer läsning

Annons