Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kamben med BBQ-sås

Möra kamben med rökiga kryddor och ton av äpple. Perfekta att dippa i den lite heta såsen.

Annons

4 personer

Det här behöver du:

1,2 kg kamben

Marinad:

0,5 dl koncentrerad äppeljuice

0,5 dl smör- & rapsolja

0,5 dl mörkt muscovadosocker

0,5 msk rökt paprikapulver

1 tsk ancho chili peppar

0,5 tsk malen spiskummin

BBQ-sås:

3 dl gräddfil

2 msk barbecuesås

2 msk cayennepeppar

1-2 krm salt

Så här gör du:

Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ kallt. Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop marinaden. Pensla på båda sidor av köttet. Lägg dem med köttsidan nedåt i en rymlig ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen 45 minuter. Vänd kambenen och pensla på lite av marinaden från formen. Strö över lite extra muscovadosocker och salt. Stek i ytterligare cirka 50 minuter. Servera med såsen. Receptet kommer från Arla.