Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kamben med BBQ-sås

Möra kamben med rökiga kryddor och ton av äpple. Perfekta att dippa i den lite heta såsen.

4 personer

Det här behöver du:

1,2 kg kamben

Marinad:

0,5 dl koncentrerad äppeljuice

0,5 dl smör- & rapsolja

0,5 dl mörkt muscovadosocker

0,5 msk rökt paprikapulver

1 tsk ancho chili peppar

0,5 tsk malen spiskummin

BBQ-sås:

3 dl gräddfil

2 msk barbecuesås

2 msk cayennepeppar

1-2 krm salt

Så här gör du:

Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ kallt. Sätt ugnen på 150 grader. Rör ihop marinaden. Pensla på båda sidor av köttet. Lägg dem med köttsidan nedåt i en rymlig ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen 45 minuter. Vänd kambenen och pensla på lite av marinaden från formen. Strö över lite extra muscovadosocker och salt. Stek i ytterligare cirka 50 minuter. Servera med såsen. Receptet kommer från Arla.