Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalvfärsjärpar med svampfräs och dragon- och pepparrotssås

Supergoda järpar med en härlig kombination av dragon- och pepparotssås. Passar perfekt som söndagsmiddag.

4 personer

Det här behöver du till järparna:

500 gram kalvfärs

1 msk koncentrerad kantarell- eller viltfond

1 dl vispgrädde

0,5 dl ströbröd

1 msk torkad dragon

en halv tub riven pepparrot

salt

peppar

smör till stekning

Champinjonfräs:

300 gram champinjoner

4 vitlöksklyftor

smör till stekning

Pepparrots- och dragonsås:

en halv tub riven pepparrot

0,5 msk dragon

2 dl grädde

0,5 dl rött vin

1 msk soja

1,5 dl vatten

Så här gör du:

Blanda grädde och ströbröd tillsammans med fond och dragon. Låt svälla cirka 5-10 minuter. Blanda i färsen och pepparroten samt salt och peppar. Rör inte i färsen för mycket då den lätt blir trådig. Forma 12 järpar. Stek på medelhögvärme i smör så att järparna får fin färg, de behöver inte bli genomstekta. Lyft över i ugnssäker form.

Champinjonfräs: Skiva champinjonerna och skala vitlöksklyftorna. Stek svampen tillsammans med pressad eller hackad vitlök i smör. Lägg ovanpå järparna i formen.

Sås: Slå på vatten, soja och vin i stekpannan utan att göra ren den. Låt reducera till omkring hälften. Slå på grädde och blanda i dragon och pepparrot. Koka upp. Slå såsen över järparna och champinjonerna. Låt järparna stekas färdigt i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter. Servera med potatismos och gröna ärtor.

Receptet kommer från Sandra Högman.