Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalmar FF vill ha Daryl Smylie

Han gick från ÖFK till Ljungskile och gjorde succé med fyra mål på nio allsvenska matcher. Dags för Daryl Smylie, 23, att ta nästa steg. Serieledande Kalmar FF har erbjudit nordirländaren ett treårskontrakt.

Annons
Nordirländske mittfältaren Daryl Smylie räddade kvar ÖFK i division 1 förra hösten och varvade sedan blixtrande insatser med gula kort och avstängningar den här våren.
Gott så, kan tyckas för en ganska oprövad 23-åring som stack iväg med kompisen Paul Shields för att söka lyckan i Jämtland.
Men det var bara början för Daryl Smylie.
Ljungskiles tränare David Wilson chockade plötsligt hela Allsvenskan med att värva en totalt okänd division 1-spelare från Östersund i somras, dessutom med pengar tagna ur sin egen plånbok.
Och det blev en investering med maxutdelning.
Facit så här långt för Smylie i Ljungskile:
Nio matcher av nio från start.
Fyra mål på de sex första matcherna, mot Hammarby, Kalmar FF, Helsingborg och Sundsvall.
Den succédebuten, visar det sig nu, räckte till och med för att väcka serieledarnas intresse.
Kalmar FF, som förlorar sin succémittfältare Viktor Elm till holländska Heerenveen nästa år, har enligt ännu så länge obekräftade uppgifter erbjudit nordirländaren ett treårskontrakt.
– Jag tror att han skulle lyckas bra i Kalmar, och det skulle utveckla honom som spelare att få komma dit, säger David Wilson till tidningen Bohuslänningen.
– Klubben har chansen att vinna ligan och kan få spela Champions League-fotboll nästa år. Det är en bra möjlighet för Smylie, men han ska fundera över det här i lugn och ro nu.
Daryl Smylie själv är förtegen om händelseutvecklingen:
– Jag vill inte säga något om det för jag vet inget, säger han till Sveriges Radio Väst.

Mer läsning

Annons