Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalle tillbaka i Klanghallen

I morgon är Kalle Johansson tillbaka i Klanghallen – där allt började.

– Jag har många roliga minnen därifrån, säger ÖIK-backen.

Det är dukat för hockeyfest i morgon kväll.

Klanghallen står som värd för division 1-derbyt mellan Östersund och Brunflo, och storpublik väntas.

– Man försöker göra det till en vanlig match, men visst är det lite större. Det är inte som på bortaplan i alla fall, säger Brunflosonen Kalle Johansson, som flyttat hem till länet och valde spel med ÖIK.

Trots sina 20 år debuterade han i division 1-sammanhang redan säsongen 2007/2008, för dåvarande sammanslagningen Östersund Hockey, ÖHC.

Sedan följde fyra års äventyr. Tre på hockeygymnasiet i Gävle och huvudsakligen spel i J20 Superelit med Brynäs. I fjol blev det totalt 59 matcher för Tingsryd i allsvenskan samt allsvenska kvalserien.

I morgon är han tillbaka i hallen där han inledde sin karriär en gång i tiden.

– Jag har varit med om mycket i Klanghallen och har många roliga minnen därifrån. Det har blivit Marklunds Cup flera gånger och det var även där jag gjorde debut för ÖHC, säger Kalle Johansson.

Nu är rollen en annan än när han debuterade. Skridskoskicklige Kalle ska bli en av ÖIK:s ledande backar, och stå för både kreativitet och fart.

I söndags var han genomgående en av ÖIK:s bästa spelare när Örnsköldsvik besegrades med 2–1.

– Det var ingen riktig höjdarmatch och alla känner nog att de kan bättre. Det kan bli så i en premiär, men nu är vi igång och det ska bara bli bättre. Tre poäng blev det och det är vi nöjda med.

– Jag har inte varit och kikat något på Brunflo, men har många jämnåriga där och känner de flesta.

ÖIK har tippats som ett topplag av de flesta och får bära favoritskapet i kväll, precis som i fjol. Då vann man alla fyra derbyn under säsongen.

– Det är en lite speciell situation för oss. Brunflo har allt att vinna och i vår situation finns det inte lika mycket att vinna. Det kan bli en belastning för oss. Oavsett ska det förstås bli väldigt kul att spela inför mycket folk, säger ÖIK-tränaren Markus Åkerblom.

– Jag vet inte om det spelar så stor roll vem som är favorit. Oavsett om det är HV71, ÖIK eller Ånge emot så vill man alltid vinna. ÖIK är ett bra lag och har värvat smart, men vi ska inte gå ut och bara försvara oss. Vi har också duktiga spelare, säger Brunflotränaren Gary Woolford.