Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalle och hans hund fastnade i trygghetsboendets hiss

– Är det det här som skall kallas trygghetsboende?

Det undrar Kalle Dahlman som vid 20-tiden på torsdagskvällen tillsammans med sin hund Bruno fastnade i hissen utanför sin lägenhet på Vinkelgatan i Bräcke.

– Jag gick in i hissen och dörren stängdes.

– Jag tryckte på knappen för att åka ner men ingenting hände.

– Jag satt säkert fast en timme och jag tryckte och tryckte på larmknappen, berättar Kalle.

Det finns ett kommunikationssystem i hissen och när man trycker på nödknappen kopplas man till en levande människa att kommunicera med.

– Det var en skåning som svarade och han försäkrade att hjälp var på väg, och så småningom kom en mycket vänlig och trevlig kille från kommunen och släppte ut mig.

– Inte nog med att jag blev stressad av situationen; hunden var ju pinknödig och där satt vi och kunde inget göra.

Kalle och Siv Dahlman bodde tidigare i Stavre och flyttade i augusti från sin villa in i trygghetsboendet.

– Man bor helt fantastiskt fint här, faktiskt.

På Bräcke kommun medger man att man haft problem med hissarna i den nyrenoverade byggnad som är tänkt som ett trygghetsboende ur alla aspekter.

– Det har varit problem med alla fem hissarna i huset, medger Tord Widén på kommunens fastighetsförvaltning.

LT har vid flera tillfällen berättat om trygghetsboendet i Bräcke där företaget Statens Bostadsomvandlingar köpt problemhus av kommunen, byggt om dem till mycket komfortabelt boende och därefter hyrt ut huset till kommunen som i sin tur hyr ut till särskilt utvalda personer.

Lovsången över de fina lägenheterna klingar samstämt, men nu finns det problem.

Kretskort i hissmaskineriet har bytts ut och även en del andra åtgärder är vidtagna.

Garantitiden för hissarna har ännu inte gått ut, varför kommunen slipper extra kostnader för att lösa de tekniska problemen.

Kommunen kommer tillsammans med berörda parter att gå igenom loggarna för att undersöka om larmet till Kalle Dahlmans hiss fungerat som det ska.