Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalle Karlsson

Efter en kort men intensiv kamp mot sjukdom fick pappa somna in i stillhet tidigt på morgonen den 10 november.

Han föddes och växte upp i Kolåsen, son till Brita och Israel Karlsson. Kalle hade två syskon en äldre halvsyster och en yngre bror, Margareta och Erik. Efter sex år i folkskola började pappa jobba i skogen med huggning och flottning. Huvuddelen av sitt yrkesverksamma liv har han jobbat åt samma arbetsgivare, som bytt namn flera gånger – Tegerfors verk, Marma långrör, Korsnäs Marma och Korsnäs.

Han träffade May och de gifte sig i Gillhov 1950. Det första gemensamma hemmet bildades i Kolåsen. Familjen utökades med Maj-Britt, 1952 och med Åke, 1955. Efter flyttning till Häggsjön föddes Bernt på våren 1957.

Nästa flytt skedde 1961 då hela familjen landade i Duved, vid Indalsälven i Tegefors. Skogsgården var tjänstebostad åt skogvaktaren, övervåningen nyttjades av ägarfamiljer i Korsnäs som idkade friluftsliv. Jan Stenbeck var en återkommande besökare i Tegefors.

Pappa trivdes i naturen, fritiden tillbringades i skogen och på fjället, jakt, fiske, skidåkning och bärplockning var återkommande aktiviteter. Vårt idrottande blev också hans stora engagemang, han skjutsade oss och andra kamrater till olika evenemang. Han var lagledare, supporter och finansiär och ställde alltid upp. Han var engagerad i Duveds IF, jobbade som kassör under åtskilliga år.

Kalle var omtänksam och mån om familjen, när barnbarnen äntligen kom betydde de mycket. Han var en intresserad och engagerad morfar och farfar.

Pappa ställde alltid upp när det gällde, för oss barn, för vänner och arbetskamrater. Han ville alla väl och genom sitt sätt att vara och bete sig har han varit en god förebild och medmänniska.

Tack pappa!

Bernt, Åke och Maj-Britt