Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalle Johansson uttagen i landslaget igen

/
  • 16-årige Kalle Johansson är på god väg att spela till sig en ordinarie plats i U17-landslaget.

Östersund Hockeys Kalle Johansson utsågs till bäste back när Sveriges U16-landslag mötte Finland, Ryssland och Tjeckien i Moskva.
Nu får han spela tre landskamper med U17-landslaget i april.

Annons

16-årige Kalle Johansson är på god väg att spela till sig en ordinarie plats i U17-landslaget.

Huvudcoach Anders Eriksén har tagit ut ÖHC-backen till den så kallade Finnkampen 1–5 april, där Sverige möter Finland i tre landskamper på Åland.

– Kalle var ju med U17-landslaget till Kanada i vintras och utvecklades rejält bara under den korta turnén. I sista matchen där var han helt fantastisk, säger Anders Eriksén.

– Han är skicklig, både när det gäller att hålla i pucken och att sätta igång forwards.

Den så kallade Finnkampen har existerat i fem års tid och är – som brukligt när Sverige möter Finland – en prestigeladdad kraftmätning.

– Så är det. Förutom landskamperna tillkommer det även andra moment som strafftävlingar, där man kan få extra poäng, förklarar Anders Eriksén.

Hur är styrkeförhållandet mellan landslagen i den här åldersgruppen?

– Vi mötte Finland i februari och förlorade med 3–4, men det var en match som vi själva tycker att vi borde ha vunnit. Bland annat vann vi skotten med 56–25.

Värt att notera är att samtliga U17-landslagsspelare utom en har klubbadresser i antingen Elitserien eller Allsvenskan. Kalle Johansson utgör enda undantaget, men lämnar Östersund Hockey för Brynäs inför nästa säsong.

Mer läsning

Annons