Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalle Johansson stannar i ÖIK

Östersunds IK har gjort klart med en nyckelspelare på backsidan.
Spelskicklige Kalle Johansson väljer att förlänga med klubben.

21–årige Kalle Johansson är hockeyfostrad i Brunflo, men gick hockeygymnasiet i Gävle. En liten (173 cm) rörlig back med flera landslagsuppdrag på nacken. Efter lyckosamma säsonger med Brynäs J18 och J20-lag tog han steget upp i seniorhockeyn för spel i allsvenska Tingsryd säsongen 2012-2013. Men där hade han det tungt och lånades snart ut till division 1-laget Olofström. Säsongen därpå skrev han på för Östersund och stod för 27 poäng på 46 matcher.

– Det kändes bra att komma hem igen. Vi började säsongen knackigt men jag tycker ändå att vi spelade upp oss och när vi spelade som bäst spelade vi riktigt bra även om jag hade hoppats att vi skulle gå längre, säger Kalle till klubbens hemsida.

Nu väljer han att stanna ytterligare ett år med klubben.

– Det känns bra att få fortsatt förtroende av tränarna och att jag fått tillbaka glädjen i hockeyn. Jag ser verkligen fram emot säsongen som kommer och att få höra Presidenternas sköna stämmor i ytterligare ett år.

Markus Åkerblom ser Kalle Johansson som en viktig pusselbit i lagbygget.

– Vi är jätteglada över att han är klar. Han är en bra spelare som varit uppvaktad från andra ställen i Sverige. Tillsammans har vi lagt en plan och grund till en fortsatt karriär som hockeyspelare som vi ska fortsätta jobba efter. Kalle var bra redan i vintras men kommande år kommer han att vara än bättre, säger Sportchefen Markus Åkerblom.

ÖIK:s backbesättning består i nuläget av Simon Bergsten, Petter Runesson, Simon Klockerud, Kenny Källström (ny från Nyköping) samt Kalle Johansson.

Klubben förhandlar dessutom med Tobias Carlsson och Joel Asp, två fysiskt starka backar från förra säsongen.