Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalle Björklund besökte talanger i YIK

/
  • Förre ÖFK-tränaren Kalle Björklund gav ungdomarna många goda råd vid besöket på Svedjevallen. Foto: Leif Eriksson
  • Det var mest teknikträning som Kalle Björklund körde med Ytterhogdalstalangerna på tisdagskvällen.

Det går dåligt för Ytterhogdals IK i division 3-fotbollen och risken är överhängande att laget nästa säsong spelar i division 4. Men hav tålamod, på sikt är det mycket som talar för att YIK går en ljus framtid till mötes.

Annons

Klubben har nämligen två lag som spelar i ÖP-liret, där ena lagets grabbar leder division 2 och det andra ligger fyra i division 3.

– Vi har en trupp på 30 grabbar, som har gjort bra ifrån sig i sommar, säger tränaren Magnus Elmkvist.

– Vi vann Hogdalscupen och kom till kvartsfinal i Ljusdal och en större turnering i Borlänge.

Sedan två år samarbetar YIK med Rätan och det har verkligen burit frukt. Lagen tränar fyra dagar i veckan plus matcher och träningen sker både i Ytterhogdal och Rätan.

– Man måste samarbeta i glesbygden om man ska kunna utveckla fotbollen, menar Elmkvist.

På tisdagskvällen kom Kalle Björklund, förre ÖFK-tränaren och verksam vid Östersunds fotbollsgymnasium till Ytterhogdal för en träningskväll med de talangfulla ungdomarna.

– Nu när jag slutat som tränare i ÖFK har jag mer tid att besöka klubbarna i distriktet för att se på deras talanger, men även för att marknadsföra fotbollsgymnasiet i Östersund, sa Björklund.

– Ikväll ska vi ägna oss åt teknikträning och så ska jag ge ungdomarna en del tips som de kan ha nytta av.

Kalle Björklund berättade också att hans son Jocke Björklund, medlem i Sveriges VM-bronslag 1994, en gång i tiden besökt Ytterhogdal på ett pojklandslagsläger.

– Jag känner till att Ytterhogdal är en bra plantskola inom fotbollen och hoppas jag kan hjälpa till så att man blir det även i framtiden, sa Kalle Björklund.

En av killarna i YIK-pojklagen är Joel Olofsson från Klövsjö. Han hade en Barcelonatröja med namnet Ibrahimovic på ryggen.

Är Zlatan din stora favorit och vill du bli lika bra som honom?

– Ja, han är den bäste i mina ögon,sa Joel, som sa sig trivas i YIK-tröjan och under säsongen har han i sin forwardroll gjort flera mål.

Annons