Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kallas sköna silverchock

Silver!
Vilken kanonstart på OS.
Charlotte Kalla försökte knäcka självaste Marit Björgen när hon tog silver på den inledande OS-distansen.

Marit Björgen vann.

Men det överraskar inte.

Det har alla sett komma den senaste månaden, ja egentligen alltid.

Men världens skiddrottning fick slita, för Kalla blev den värsta motståndaren när utmanarna från Polen, Finland och till slut de övriga norskorna fick ge sig.

På baksidan av skidstadion Laura i slutfasen av loppet gick Kalla, som varit iskall hela loppet förbi, och tryckte i den sista uppförsbacken – och fick faktiskt några meter.

Då handlade det inte längre om det skulle bli medalj för Kalla – utom om det skulle bli guld eller silver.

Men när svenskan och Björgen svängde in på själva stadionområdet så tog sig Björgen förbi – och var sedan omöjlig att hålla reda på i själva spurten.

Björgen jublade, över sitt fjärde raka mästerskapsmedalj i grenen skiathlon.

Men Kalla jublade också, med allt rätt.

OS-silver direkt – precis som hon öppnade OS i Vancouver med guld. Och som hon dessutom utmanade och pressade Björgen. Otroligt starkt. Formen finns verkligen där, självförtroendet också. Och skidorna också, tydligen.

Charlotte Kalla tog nu sin andra individuella mästerskapsmedalj. Den andra är ju OS-guldet från Vancouver på 10 km fritt.

Kalla har dessutom ett VM-guld, ett OS-silver och ett VM-silver i teamsprint, samt två VM-silver och ett VM-brons i stafett.

Bronset tog Heidi Weng, före Therese Johaug.

Emma Wikén gjorde säsongens bästa lopp och blir nia. Sara Lindborg 20:e och Britta Johansson Norgren 39:a