Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kallas klassiska kross

Charlotte Kalla, Tärendö, imponerade stort i damernas premiär och vann damtävlingen med 37 sekunder tillgodo på Sofia Bleckur, Mora. En stor marginal när det bara var 5 km och dessutom klassisk stil.

– Jag har satsat litet extra på klassiskt, sa segrarinnan, som var nöjd med sin dag.

– Loppet gav mig de besked jag ville ha.

Även förbundskaptenen Richard Grip, numera ansvarig för både damer och herrar var imponerad.

– Det skulle vara kul att vet hur mycket loppet var värt internationellt sett, menade han.

Ida Ingemarsdotter, Åsarna, som var trea, var också nöjd med sin dag.

– Tredjeplatsen är godkänd, speciellt som jag haft problem med luftrören och var osäker på min form, sa Ida, som dessutom underströk att hon inte brukar var speciellt tidigt i form, sa Ida som nu står över ett lopp och satsar på sprinten.

Bakom tättrion kom två tjejer som nog var ännu mera nöjda med sina lopp. Britta Johansson-Norgren, som liksom de två före sig bor i Östersund, var bara sekunden efter Ida. Britta, som tävlar för Sollefteå, fick egentligen sitt genombrott vid OS 2006. Hon har inte gett upp hoppet om en OS-biljett. Det har heller inte femman, som var en riktig överraskning. Kanske inte till resultatet, men mer till namnet. Vem är Hanna Eriksson, Åsarna, undrade vi redan då vi såg startlistan.

Hanna vann SM-guld på 30 km för snart två år sedan, men hette då Brodin. Nu har hon mammans flicknamn. Efter ett motigt år är hon på väg tillbaka och kan bli speciellt intressant i söndagens sprint. Hon låg tvåa efter halva loppet.

Emma Wikén hade en dålig dag och blev bara 18:e, men det är knappast oroande. I fjol hade hon tidig form, som dalade lagom till VM. N u får kurvan gärna ha sin topp när det blir OS.

Det var jättejämnt mellan tjejerna och det blir tuffare än någonsin att komma med i vårt bästa OS-lag någonsin. Bra påfyllning finns det också. Av länets tjejer längre bak var Ida Indahl, Offerdal (32), Frida Hallqvist, Åsarna (35) junioren Hedda Bångman, Offerdal (37), Sanna Hallberg, Åsarna (40) och Evelina Bångman, Offerdal (42), som mest 1.10 efter tvåan – Kalla gick utom toton.

Damfältet var rekordstort med 93 i mål.