Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalla i finalform – hon vill avsluta säsongen snyggt

/
  • Programmet vid de avslutande världscuptävlingarna i Falun är som klippt och skuret för den 21-åriga Tärendötjejen Charlotte Kalla.Foto: Scanpix

Förra året föll Charlotte Kalla ner från pallen i den totala världscupen under finalveckan i Bormio. I år har hon ingen chans att slåss om topplaceringarna. Men den här gången vill hon avsluta säsongen snyggt.
– På papperet är det tävlingar som passar mig, så jag hoppas att jag kommer att ha bra dagsform, säger hon.

Annons

Med sin åttondeplats i Stockholmssprinten visade Charlotte Kalla att hon blir att räkna med under finaldagarna. Hon har aldrig placerat sig bättre i en klassisk sprint.

Och programmet i Falun är som klippt och skuret för den 21-åriga Tärendötjejen.

Prolog uppför den så kallade Mördarbacken på fredagen. Skiathlon, 5+5 kilometer på lördagen.Jaktstart, 10 kilometer i fristil på söndagen, baserad på resultaten i de tidigare loppen.

Även om Kalla inte vill spekulera om segerchanser i Final tour, som världscupavslutningen på svensk mark kallas, så tror hon på en bättre upplösning på säsongen än förra året.

– Jag känner mig in bättre form nu än i Bormio. Då hade jag svårt att återhämta mig efter andraplatsen i tremilen i Holmenkollen. Jag är bättre förberedd i år.

Inte ens full pott i Final tour – delseger ger 50 poäng och totalseger 200 poäng – skulle ge Kalla någon tätplacering i den totala världscupen.

Men hon kan mycket väl blanda sig i tätstriden i den avslutande minitouren. Och inte minst under triumftåget i förra vinterns Tour de Ski visade Kalla att hon är kapabel att rada upp starka prestationer på kort tid.

– Det skulle vara jättekul att göra en bra prestation och bra resultat nu, säger hon.

– Det gäller att ta ett lopp i taget. Från Tour de Ski förra året fick jag verkligen viktig erfarenhet av att ladda för varje enskilt lopp.

Fredagens dagsverke kallas prolog och omfattar bara 2,5 kilometer för damerna, och 3,3 för herrarna. Men är en tuff utmaning. Mördarbacken ska besegras, nästan 70 meters höjdskillnad på 600 meter.

Mer läsning

Annons