Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalla fullbordade sitt hat trick

Damernas sprinttävling i Bruksvallarna gav oss kanske till och med den kvartett som åker i OS och gav rakt igenom lovande resultat. Charlotte Kalla, Piteå, vann sin tredje seger på tre dagar och visar lovande form. Hon verkar både starkare och snabbare än tidigare.

– Litet överraskande att jag vann just sprinten, men naturligtvis var det ett härligt besked, kommenterade segrarinnan, som utöver segrarna hann med att såga av ett av Emil Jönssons skidor som invigningsritual när man invigde byns sportbutik.

Hanna Falk, Ulricehamn, var snabbast i kvalet – där Kalla var trea – och utmanade Kalla på upploppet. Hanna svängde ut i ett annat spår, där det dock var oväntat mycket snö.

– Jag tappade balansen, men det är inte säkert det räckt ändå, sa Hanna, som tycks vara tillbaka för att slåss i världstoppen.

Ida Ingemarsdotter, VM-tvåa i vintras, var nöjd med sin tredjeplats.

– Jag tycker att det var en stabil åkning med tanke på att det vara första sprinttävlingen. Jag saknar sprintfarten. Men ligger precis där jag räknat med att vara sa Ida.

Fjärdeplatsen gick till Britta Norgren, vars tre lopp i Bruksvallarna, visar att hon från en plats utom alla landslag kan slå sig in i OS-truppen. Britta tävlar för Sollefteå, men har i många år varit östersundare.

Magdalena Pajala, Piteå, som var femma, vill säkert göra ett nytt OS. Sista finalplatsen togs av Lina Korsgren, Falun-Borlänge som var 19:e i kvalet.

Snabba fransyskan Jean Aurora försvann i semi, liksom bland andra kvalfyran, förstaårssenioren Stina Nilsson, Mora, Åsarnas Hanna Eriksson och lovande Evelina Settlin, Hudiksvall, som också bor i Östersund.

Det finns rätt många tjejer som vill slåss om OS-platserna bakom de tre kanske självskrivna på pallen.

Från länet var dock Ida och Hanna de enda som kom till kvartsfinalerna.