Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kall väg till maten

Efter vad jag hört så måste flyktingarna som bor i kasernerna på före detta F4 gå till Murklan tre gånger per dag för att få mat. Ja, men det är väl inte så farligt med en promenad i det vackra vädret.

De har ju tak över huvudet och kläder på kroppen, eller hur?

Ja, men tänk då att det vackra vädret är sträng kyla och det är inte bara de friska och krya som ska gå till Murklan. Det är alla oavsett ålder och hälsotillstånd.

Jag själv skulle inte alls vilja gå flera hundra meter i denna kyla för att få frukost, lunch eller middag. Särskilt inte om man dessutom är krasslig. Influensa, magsjuka kan ju drabba dessa människor också. Flyktingarna är dessutom vana vid helt andra temperaturer än vintrar med 20 grader minus och mera.

Dessutom kan jag inte förstå varför, det finns ingen anledning till varför det inte finns en spis eller mikro åtminstone på boendet.

De små barnen mår ju inte bra av att vara utan mat i många timmar. Nu när maginfluensan florerar, och vi övriga kokar vårt vatten måste ordnas möjlighet att koka vattnet för flyktingarna.

Det måste också ordnas möjlighet att värma laga mat i kasernerna.

Karin Karlsson Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel