Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kall start för Aeon i Europa

/
  • Aeons Europaturné startade i Hamburg den 8 januari och avslutas i London den 1 februari.

Europas köldknäpp höll på att sätta stopp för Östersundsbandet Aeons turné. Men nu är dödsmetallarna ute på vägen igen. I kväll rullar de in i Tjeckien.

Annons

Aeon har haft en intressant inledning på sin Europaturné.

Allt började med att värmen var trasig i turnébussen som de skulle dela med det amerikanska bandet Hate Eternal. De första nätterna i Hamburg, Tyskland, blev en svinkall historia med en nattemperatur på 15 minus och alldeles för lite vinterkläder i bagaget. Men inte nog med det, bussen visade sig vara i sämre skick än de kunde ana.

– På väg till Danmark kokade bussen och fästet till trailern pajade. Det är en serie med dåliga saker som har hänt, säger gitarristen Daniel Dlimi.

Bandet fick ställa in Sverigespelningen i Linköping och hade det inte varit för att konsertarrangörerna betalade taxi hade de missat giget även i Danmark.

Två nätter på ett hotell i Köpenhamn blev det innan banden fick en ny tvåvåningsbuss med släp i Hamburg. Så nu är medlemmarna äntligen torra, varma och taggade inför resten av turnén. I kväll möter de publiken i Prag.

– Den första spelningen var katastrofal. Vi var totalt genomfrusna och hade sovit jättedåligt. Men nu är det bra form på oss, säger Daniel Dlimi.

Annons