Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalkon med aprikoser och valnötter

Kalkon i bitar är ett lättlagat alternativ till den helstekta kalkonen när man inte är så många.

Annons

4 personer

Det här behöver du:

600 g kalkonfiléer

1 msk smör-&rapsolja

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 msk vetemjöl

0,5 dl torrt vitt vin

2,5 dl ekologisk matlagningsgrädde

1 tsk kinesisk soja

0,5 hönsbuljongtärning

10 st aprikoser

0,75 dl valnötter

2 msk slätbladig färsk persilja

Så här gör du:

Skär köttet i 3 cm tjocka bitar. Bryn det i smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Salta och peppra. Vispa ihop mjöl, vin, grädde, soja och smulad buljongtärning i en låg vid panna. Låt det koka upp under vispning. Lägg i kalkonbitar och aprikoser. Låt allt sjuda cirka 5 minuter. Strö över valnötter och persilja. Receptet kommer från Arla.