Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalkon med aprikoser och valnötter

Kalkon i bitar är ett lättlagat alternativ till den helstekta kalkonen när man inte är så många.

4 personer

Det här behöver du:

600 g kalkonfiléer

1 msk smör-&rapsolja

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 msk vetemjöl

0,5 dl torrt vitt vin

2,5 dl ekologisk matlagningsgrädde

1 tsk kinesisk soja

0,5 hönsbuljongtärning

10 st aprikoser

0,75 dl valnötter

2 msk slätbladig färsk persilja

Så här gör du:

Skär köttet i 3 cm tjocka bitar. Bryn det i smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Salta och peppra. Vispa ihop mjöl, vin, grädde, soja och smulad buljongtärning i en låg vid panna. Låt det koka upp under vispning. Lägg i kalkonbitar och aprikoser. Låt allt sjuda cirka 5 minuter. Strö över valnötter och persilja. Receptet kommer från Arla.