Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalendergubbarna säger tack och adjö

Allt har sin början och sitt slut. Nu säger kalendergubbarna i Ränningsvallen tack och adjö efter åtta år.

– Man ska sluta när man är på topp, säger Åsa Evertsdotter.

Annons

Briljanta idéer är något som alla kan ha nytta av. Fråga bara det tidigare utfattiga byalaget i Ränningsvallen som kunnat rusta upp byn på många olika sätt tack vare gubbkalendern. Detta till gagn för både bybor och besökande. Men nu är det slut.

– Åtta år är en ganska lång tid. Var sak har sin tid men det har varit roligt, säger Initiativtagaren Åsa Evertsdotter fick idén från sin tidigare arbetsplats på Arlanda där hon fick en kalender på sina arbetskamrater mer eller mindre avklädda när hon slutade.

Den första kalendern blev en succé och Åsa blev nedringd av både media och privatpersoner när kalendern släpptes.

– Den första upplagan fick tryckas om tre gånger efter det har det varit ett stabilt intresse, berättar Åsa som nu hoppas på att man kommer på någon annan annorlunda idé för att säkra upp ekonomin för byalaget.

Totalt har det varit med runt 100 gubbar från Härjedalen som med glädje ställt upp nakna och visat upp sin lekamen i härlig härjedalsmiljö.

– Det har ju satt Härjedalen på kartan och det har ju varit meningen.

Under lördagen var det kalendersläpp och flera 100 personer fanns på plats för att vara när kalendergubbarna sa tack och adjö och samtidigt köpa årets kalender med nakna gubbar, allt fotat av Jocke Lagercrantz.