Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalasinvigning för tomt Bergsgården

Det var stort kalas med många närvarande gäster när det före detta Sjukhemmet, nuvarande Bergsgården, invigdes i dag.

Sjukhemmet i Svenstavik byggdes 1977 och har sedan dess huserat tusentals människor som varit i behov av olika typer av vård och omsorg. Under de senaste decennierna har renoveringsbehovet av lokalerna varit stort. I början av 2009 dömdes lokalerna ut ur både personalens och de boendes perspektiv.

Trots att politikerna i Bergs kommun har arbetat för att lösa restaureringsfrågan intensivt var det först efter nästan 15 år långa diskussioner som spaden kunde sättas i marken.

Under det senaste året har en totalrenovering av de slitna lokalerna genomförts.

I dag var det invigning av de nya lokalerna.

– Äntligen har den här följetongen kommit till sista sidan, sa kommunalrådet Lena Olsson (Be) i samband med invigningen.

Samtidigt som de nyrenoverade lokalerna öppnar slopas det gamla namnet Sjukhemmet och byts ut mot Bergsgården. Den nya titeln hittades på av Malin Svelander i samband med den namntävling som kommunen utlyste i våras. Det var också Malin Svelander som fick äran att klippa invigningsbandet.

Förutom den traditionella bandklippningen bjöds det på hemmagjorda snittar och cider dagen till ära. Dessutom fick de dryga hundra gästerna gå en tipsrunda i rummen och svara på frågor om Bergs kommun.

Inga boende har ännu flyttat in på Bergsgården. I början av november kommer de första att flytta in.