Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kälarne ingen börda

Varför hotar kommunen lägga ner högstadiet i Kälarne? Vi får inga tydliga svar! Resultaten är för dåliga? Nej, 100 procent av eleverna är behöriga till gymnasiet. Ekonomiskt ej hållbart? Inget visar på det! Så varför?

Tänk hellre på alla fördelarna. Var stolta över Kälarne skola, som precis kommit hem från sitt andra besök på riksdagen där de fått utmärkelse och fått framföra sitt sätt att nå målen. Bräcke Kommun borde se Kälarne skola som en fjäder i hatten och inte som en börda.

Eleverna lär sig att umgås mellan årskurserna. De hjälper varandra framåt. Tack vare de små klasserna kan barnen få mycket uppmärksamhet från sina lärare. De elever som eventuellt har det svårt att hänga med har större chans att upptäckas tidigt. Lärarna har även större chans att se om ett barn mår dåligt, även privat.

Vi som skriver detta har lika långt till Bräcke skola som Kälarne skola. Men för oss kändes det helt rätt att välja Kälarne skola. Och det känns fortfarande helt rätt!

Vi vill som alla föräldrar det bästa för våra barn! Skulle vi tveka det minsta att Kälarne skola inte var rätt, skulle vi inte kämpa för Kälarne skolans framtid.

Våra barn går fortfarande i lågstadiet. Men skulle högstadiet läggas ner, kommer många att flytta även sina mindre barn till andra skolar för att de senare ska slippa ett byte.

Mariana Backberg-Vikström

Nollie Knoop

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel