Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kajsas sköna palljubel

Nej, Lake Louise var ingen slump.
Kajsa Kling tog sig ända upp på pallen i St Moritz.
Nu är Åretjejen plötsligt ett av de hetaste svenska namnen inför vinter-OS.

11–8–7 var Kajsa Klings resultatrad i Lake Louise härom helgen.

Nu kan vi rita in 2–10 från St Moritz.

I lördagens super-G hade de stora namnen redan gått i mål när Kajsa Kling kastade sig ut i pisten med startnummer 44.

Från det tuffa utgångsläget fällde Kling alla – förutom Liechtensteins stjärnskott Tina Weirather som kunde hålla undan till seger, blott 31 hundradelar före Åretjejen.

Glädjen gick inte att ta miste på i målfållan – och Kajsa Kling erkänner att hon hade svårt att samla sig efter loppet och vid prisceremonin.

– Jag kände mig som en stel pinne för där har jag ju ingen koll överhuvudtaget, men det var jättehäftigt. Att få stå där när nationalsången spelas, även om det inte var min egen, var helt sjukt, säger hon till Expressen.

Under loppet trodde Kajsa Kling att hon hade kört bort sig. Därför blev reaktionen i målfållan extra uppskrivad.

– Jag tyckte det gick okej i början. Men sen missade jag lite i en kant och kom för långt ut, jag körde på men kom för långt ut igen. Då tänkte jag: Fan, kämpa in i mål, så kanske jag får någon poäng i alla fall. Sen kom jag i mål och då insåg jag det och det var helt sjukt.

– Man vill ju hålla sig lite cool. Men jag vrålade som en tjej, jag kunde inte hålla mig.

Efter succén i super-G var det bara att ladda om batterierna och kasta sig ut i storslalomtävlingen i går.

Från startbricka 39 körde hon in på en tolfteplats i första åket, som vässades till en slutlig tiondeplats.

Fem topp 12-placeringar på fem tävlingar – och det för en tjej som tidigare bara haft en topp 12-placering i världscupkarriären.

– Man är mållös, faktiskt. Det är fantastiskt roligt och det verkar ha blivit en rejäl ketchupeffekt. Det är ju dessutom tre grenar som Kajsa har tagit mycket poäng i, säger landslagets damchef Fredrik Steinwall till Sporten.

– Just nu är det medgång och då är det bara att åka helg för helg och se hur länge det håller i sig. Kajsa har kämpat väldigt länge och det är roligt att hon har fått ordning på det mesta nu. Jag tror det här kommer att fortsätta ett tag till, säger Fredrik Steinwall.

Medgång är förresten ett ord vi använder på hela alpina landslaget: Jessica Lindell Vikarby blev tvåa i St Moritz storslalom och Mattias Hargin plockade samma placering vid herrarnas slalom i Val d'Isère.

OS-sug, någon?