Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kajsas krönika fick bloggarna att reagera

/

Mops krönikör Kajsa Tengvall var för en tid sedan på Veckorevyns superhajpade bloggala i Stockholm. Det som skulle ha blivit en rolig, glammig tillställning, blev i stället ett rejält magplask.

Annons
Kajsa kritiserade bland annat att man tagit dit fotografen Bingo Rimér för att dela ut priser och hur de största modebloggarna sattes på piedestal: "Det var inte 300 modeintresserade tjejer som delade gemensamma intressen på Sturecompagniet den kvällen. Det var 300 tjejer som granskade varandra vasst uppifrån och ned med det osagda "tro inte att du är någonting" hängande i luften", skrev hon efteråt.
Reaktionerna har strömmat in. Här är några av dem:
"Hej! Usch, vad tråkigt att du känner så. Verkligen. Att de stora bloggarna sattes på piedestal - ja, det är helt enkelt uppenbarligen så det blir när man kör en omröstning. Jag kan inte styra över vilka som vinner. Tråkigt också att du kände att det var kylig stämning, inte heller det kan jag tyvärr styra över. Har det blivit så, så är det såklart inte kul längre. Och det kommer från en som minns hur det var på skolgården, om man säger så.
Samtidigt, jag tänker inte sticka under stol med att det verkligen är ledsamt att få klagomål på att "priserna inte var tillräckligt fina" osv. DÅ känns det lite som ett otacksamt jobb och jag blir inte ett dugg sugen på att jobba vidare med bloggar och bloggandet. Men jag försöker istället tänka på alla som faktiskt uppskattade att vi arrangerade detta. Och förstås tänka på att vi ska ha bättre plats nästa år. Eller snarare så ska jag INTE vara snäll och släppa in de där sista som verkligen ville komma, för att jag ville och hoppades att de faktiskt skulle få rum de med.
Bästa hälsningar/Ebba von Sydow, Veckorevyn
URL: http://www.veckorevyn.com/ebba

"åh vad jag älskar att du vågar skriva vad du tkr. Så man inte hela tiden läser om hur fantastiskt det hela var. Så jobbigt att det hela tiden ska vara de "stora" bloggarna som är i fokus.."
URL: http://sunshinejulie.blogg.se/

"usch, högstadiet fick jag nog av på högstadiet.. den där galan verkar inte som någon höjdare!"
URL: http://nenneblogg.blogg.se/

"Uff, så trist å lese, og jeg blir ekstra trist når jeg tenker på de som var riktig unge og usikre som måtte holde ut i alt det der. Blir jo motsatt effekt når de arrangerer på det viset også - folk slutter å blogge for at de føler at de ikke passer inn. Og jeg reagerte også på de merkelige kategoriene, pluss nominerte."
URL: http://inlustwetrust.blogg.no"

"Bra skrivet! Själv upplevde jag inte så mycket osäkerhet och tryckt stämning som många andra verkar ha upplevt, även om också jag kunde känna av det en aning. Annars tyckte jag mest att bristen på sittplats var det riktigt dåliga! BLÖH!"
URL: http://svartvitlila.devote.se

"Man kanske kunde ha fördelat priserna lite mera, så att alla vann något till samma värde. Å andra sidan tycker jag att man ska vara tacksam att man vann överhuvudtaget.
Trist att det blev skolgårdsstämning, men det är väl så det blir när man slänger ihop dom mest utseendefixerade modenördarna i hela landet."
URL: http://myanalife.blogg.se/

Mer läsning

Annons