Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kajsas DIY-skola: Budgetgivenchy

/
  • I originalhalsbandet från Givenchy har man lager på lager av olika grova kedjor i varierade längder men jag tyckte att det räcker med fyra fem stycken. För att få lite samma tunga känsla som Givenchy med tjocka kedjor gick jag till en järnhandel och köpte några meter (18 kr/m) metallkedja. Jag klippte sedan till dem i rätt längd med tänger och blandade upp med gamla halskedjor jag redan hade.
Tips! Var noga med att kolla nyckelhalten i kedjorna om du är allergiker så att du inte får utslag runt nacke och hals!
  • Jag valde helt sonika att plocka sönder lite gamla smycken för att få några berlocker att hänga fast i kedjorna. Sedan hade jag en handfull emaljhängen och dylikt som passade bra att återanvända. Kändes betydligt mer personligt och rätt då jag inte ville ha kors som berlocker såsom det är på originalet jag inspirerades utav. 
Lite metalltråd och ett par tänger var allt som behövdes för att sedan på måfå fästa de små smyckesdelarna på längderna av kedjor.
  • Inte riktigt lika tung och otympligt som Givenchys 12 000 kronors variant men en helt okej kopia blev det! Fyra rader som lätt blir tätare med fler enkla kedjor och man känner sig alldeles lagom inspirerad av modehusjätten utan att vara exakt densamma.

När lågkonjunkturen sveper in över världen är shopping inte alltid det som står högst upp på listan över vad pengarna ska gå till. Men butikerna är fulla, vårnyheterna slutar inte komma och garderoben längtar efter att uppdateras. Så vad gör man när förnuftet kanske måste tas till fånga och resurserna är små? Man DIY:ar! (DIY – do it yourself)
Vissa plagg och accessoarer som syns på modevisningarna världen över blir mer hajpade än andra. Vilken klädintresserad har missat Wangs hålstickade oversizetröja? Vem har glömt hysterin efter Minimarkets snörskor från höstens kollektion? En av förra säsongens mest omtalade accessoarer var Givenchys tunga kedjehalsband. För cirka 12 000 kronor kan man köpa originalet. För under 120 kronor kan du göra en lika snygg kopia.

Annons

 Läs mer Kajsa på hennes blogg på ltz.se

Mer läsning

Annons