Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kajsas DIY-skola

/
  • 1 – materialet.Gamla blixtlås som varit tilltänkta för syprojekt som aldrig blev av har nog många hemma eller så ligger kanske en ziphood och skräpar   i ett hörn? Om inte så finns det billiga varianter av alla möjliga olika slag, storlekar och färger att införskaffa i vanliga matbutiker såväl som sybehörsaffärer.
  • 2 – Processen.Dela på blixtlåset så att du har två likadana remsor. För en extra stor brosch så kan man sy ihop de två delarna i ändarna så att man istället har en lång remsa.Jag provvek ihop min brosch några gånger innan jag tillslut satte mig vid symaskinen och sydde ihop de olika lagren. Vill man att den ska hålla ihop lite extra bra så är det lätt att fästa lagren med textillim också.
  • 3 – Resultatet.
Med några minuter vid symaskinen så har jag en rosliknande brosch i blixtlåstappning hur enkelt som helst! Jag gillar hur den ser ut som en hybrid mellan blomma och något taget ur en verktygslåda. En transformer i broschtappning. Fäster den på kläder gör man precis lika lätt med en eller två säkerhetsnålar på baksidan som man syr fast med ett par stygn för hand.
Tror att det kan bli ruskigt snyggt med ett par ”blommor” till fast i olika storlekar och färger. Foto: Kajsa Tengvall

När lågkonjunkturen sveper in över världen är shopping inte alltid det som står högst upp på listan över vad pengarna ska gå till. Men butikerna är fulla, vårnyheterna slutar inte komma och garderoben längtar efter att uppdateras. Så vad gör man när förnuftet kanske måste tas till fånga och resurserna är små? Man DIY:ar! (DIY – do it yourself)

Annons

Att antalet baslinnen och t-shirtar i garderoben överstiger antalet tillfällen man har att använda dem med råge är ett fenomen som de flesta känner igen sig i. Och dagarna när man vill ha en Ramoneströja eller bara något mer lekfullt och roligt så står man just där med rena plagg utan en tillstymmelse till detaljer. Tur då att man hur lätt som helst gör sin egna garderob till en betydligt roligare plats men väldigt lite resurser – och väldigt mycket nöje.

Mer läsning

Annons