Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kajsas DIY: Bli 80-talschic

/
  • MaterialetTrots att jag skyr axelvaddar som pesten måste jag erkänna att det ligger en viss tjusning i ett par lätt markerade axlar. Det ger en direkt känsla av powersuit och är ett enkelt sätt att bättra på självkänslan.Men i stället för en kavaj med putiga axlar valde jag att göra en vanlig stickad tröja till ett plagg med lite mer attityd.För att ta det ännu ett snäpp bort ifrån 80-talet så gjorde jag det dessutom med paljetter. I mängder.Du behöver – en finstickad tröja, nål, tråd och paljetter.
  • ProcessenJag bestämde mig för att markera axelpartiet på min angoratröja genom ett fält av paljetter på varje sida mellan kragen och fästet på ärmen.Se till att fästa tråden ordentligt i början och bestäm sedan hur du vill att formen på fältet ska vara. Sen är det bara att börja sy fast paljetterna en och en åt gången. Det tar tid och ett visst tålamod krävs men det är inget svårt jobb.Jag ägnade en lugn söndag åt mitt projekt och hann med båda axlarna.Tips: När du väljer färg på tröja och paljetter – våga ta en oväntad kombination. Jag hade en petroleumblå tröja liggandes och tog blekrosa paljetter för att det är två färger som sällan ses och jag då blir ensam om resultatet.
  • ResultatetResultatet blev en otroligt härlig tröja med stor personlig prägel. Blicken dras direkt till de markerade axlarna och skapar en annorlunda effekt som påminner om 80-talskänslan utan att, i mitt tycke, bli exakt densamma. Väldigt trendigt, men utan att bli mainstream. Foto: Kajsa Tengvall

När lågkonjunkturen sveper in över världen är shopping inte alltid det som står högst upp på listan över vad pengarna ska gå till. Men butikerna är fulla, höstnyheterna slutar inte komma och garderoben längtar efter att uppdateras. Så vad gör man när förnuftet kanske måste tas till fånga och resurserna är små? Man DIY:ar! (DIY do it yourself).

Annons

Axelvaddar, boxiga former och lite för mycket ögonskugga. Under de senaste modesäsongerna har 80-talet kommit smygande tillbaka. Jag har antagligen inte varit ensam om att tveka inför dess revival. Men det är lätt att vara 80-talschic utan att se ut som någon i Miami Vice.

Mer läsning

Annons