Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kajsa spanar in årets skidmode

/
  • Asymmetrisk skärningSom privatägd butik tar Åre skidsport in vad de vill ha och efter tanken att kunna erbjuda en stor blandning av märken och design men i liten skara.Färgerna som gäller i vinter är ljusa och skarpa med lite 80-talskänsla över det hela, säger Niklas, som är en av dem som driver butiken.Rent modellmässigt så är det en hel del plagg som har en asymmetrisk skärning och för säsongen som är nu är det just mixmatchning som kommit stort med både färg, form och funktion.
  • RetroTill skillnad från många av de andra butikerna i byn har Hanson valt att satsa på retrotrenden i år enligt Emelly Blomqvist. De har tagit in gamla klassiska märken som Rossignol och Moncler med dunjackor i blanka material, enkla modeller och detaljer som skinn, päls och manchester.– Neon och technotrenden med grafiska mönster har kommit stort i år men vi har valt att göra en lite annan inriktning och satsa mer på just retroskidmodet som passar lika bra i backen som när man sen tar en sväng på byn, säger Emelly.
  • NeonfärgerDå Stadium är en butik som styrs centralt så väljer inte personalen ut vad som ska rymmas i affären berättar Anna Axell. Men eftersom Åre är en av tre butiker i landet som är så kallade Stadium Skistores så är utbudet av skidkläder stort och varierat.– De stora märkena satsar mycket på rosa i år och en tydlig trend är ju just de klara neonfärgerna som grönt, gult och rosa, säger Anna.Märken som Burton har färgexplosioner till testbildsmönstrade overaller för den som vill sticka ut och för de som vill vara mer diskreta har man mycket rutmönstrat och enkelfärgat.
  • David Kantermo var tidigt ute med neongrönt.

En ny skidsäsong har dragit igång och lågkonjunkturen till trots är butikerna fulla med värmande kläder för kalla vinterdagar på fjället. Men vad är då de stora trenderna inom skidmodet 2009?
Tre butiker i Åre fick avlägga sin åsikt om vad som gäller i år. Text och foto: Kajsa Tengvall

Annons

Mer läsning

Annons