Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaj på Höjda – Han fångar naturen på duk

Under sommaren ställer Kaj "på Höjda" Persson ut några av sina tavlor i det egna galleriet i Lorås ett stenkast från E45:an.

Annons

Mellan den 16 och 24 juli så samordnades "Sinnenas väg", åtta konstnärer och mathantverkare som bjöd på både smakupplevelser och konstärsskap.

En av dem som fortsätter efter avslutade temadagar är konstnärsprofilen Kaj "på Höjda" Persson i Lorås. Känd för sina naturinspirerade tavlor, inte sällan med kraftfulla hästar eller människor i rörelse, samt för sin förmåga att fånga ljus i akryl och litografier.

– Just nu är jag inne i en period där jag målar mycket från skogen, säger Kaj Persson och visar en tavla med motiv från en glänta någonstans i en urskog där solljus letar sig ner.

Han ställer ut i det egna galleriet, ett gammalt hus med vackert naturljus, på gården hemma i Lorås ett par hundra meter från E45:an resten av sommaren.

Men med ett undantag.

I helgen är galleriet stängt två dagar för då ska Kaj Persson ägna sig åt sin andra specialitet – yxkastning. Det är årets SM som hägrar. Förra året blev det en tiondeplats individuellt och en fjärdeplats i lag. Vissa teknikförändringar gör att Kaj Persson har siktet inställt på en bättre placering.

– Jag har tidigare hållit på med bågskytte. Där stod jag jämfota. De flesta står annars med ena foten framför den andra i yxkastning. Nu har jag börjat stå jämfota i yxkastning också och det gör att jag siktar mycket bättre och får en jämnare träff, säger Kaj Persson.

I år går SM-tävlingarna i Bergvik utanför Söderhamn.

– Men sen är jag tillbaka och då är galleriet öppet, säger han.

Annons