Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

K/D krossade Ljusdal på bortaplan

K/D må husera i mitten av tabellen – men det avspeglar sig sannerligen inte på planen.
– Det känns riktigt, riktigt bra just nu, säger Tommy Martinsson efter lagets tredje raka seger, 7–0 (!) borta mot Ljusdal.

Krokoms amerikanska nyförvärv leder laget och håller inte bara en hög nivå själva. De gör övriga tjejer bättre.

– Amerikanskorna höll en riktigt höll nivå redan när de kom hit. Och det har våra andra tjejer fallit in i. Träningarna ser otroligt bra ut och det speglar också av sig under matcherna, säger Tommy Martinsson.

Ljusdal, som låg en poäng under K/D i tabellen innan mötet, hade inte en suck på hemmaplan. Uppförsbacken var, redan efter första halvlek, alldeles för stor, 5–0.

– Vi fortsatte att spela bra även i andra halvlek, trots att vi fick spela med tio man efter ett rött kort. Vi har ett riktigt bra go i laget, säger Martinsson.

Det illustreras också av segersiffrorna i de tre sista matcherna: 3–0 (mot serieledarna Tierp), 5-0 (Mot Korsnäs) och så nu 7–0.

Dessvärre tvingas vi avsluta med en sämre nyhet. Söndagens allra bästa spelare snart lämna K/D. Danielle Au, tvåmålsskytt, ska hem till South Carolina för att läsa på sommarskola.

– Hon hade lovat sina föräldrar att hon skulle komma hem och göra det. Om vi får tillbaka henne vet vi inte. Vi får titta på hur vi ska lösa det, säger Tommy Martinsson.