Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

K.A.Priol vann efter rafflande strid

Sportens V4-spik K. A. Priol levde upp till högt ställda förväntningar vid Hotings lunchtrav. Körd av Carl-Ivar Larsson vann ekipaget en rafflande upploppsstrid.

Men det såg annars länge mörkt ut för favoriten i V-fyrans andra avdelning. Störda i första sväng och en andra gång under loppets senare hälft, innebar positionsproblem.

– Det var långt fram och jag var osäker på om vi vunnit när mållinjen skars, men det ordnade sig, konstaterade Litstränaren Carl-Ivar Lasson i segerintervju med Leif Loket Olsson.

K. A. Priol tog sin sjätte årsseger på tio starter. Det rör sig om en hedershäst. En 6-åring under fortsatt utveckling, som den här dagen till slut lyckades spurta ner K. A. Vat, som dock fick ett tufft lopp utvändigt ledaren. K. A. Vat som tvåa får därmed med beröm godkänt även han. En tredje häst med i detta spurtdrama var Andrea Slogum som fick fritt från rygg ledaren och avslutade mycket vasst.

Lunchtravet inleddes annars med en överlägsen seger för Fantastic Ås. Rikard N Skoglund snabbstartade till spets bakom bilen och släppte sen ingen förbi sig. Oriental, Bo Eklöv, var tvåa från andra par ytter, men på behörigt avstånd. Favoriten Anastacia Trot var blek efter tidig galopp.

Länge såg tredje V4-loppet ut att gå till Unrequested, Jan Norberg. Men krafterna tröt i sista sväng efter att hästen legat på för hårt i ledning. Bakom kom Lord Rocket snabbt och avgjorde utan pardon.

Fury Tooma avslutade sedan V4-spelet via första årssegern i sjätte starten. Två raka nollor i protokollet före starten i Hoting, men körande Bosse Eklöv var ändå inte överraskad över triumfen.

– Nej tvärt om hade jag blivit nedstämd om vi torskat. Här handlar det om en i grunden mycket bra travare, som det tyvärr krånglat mycket med. Nu värmde hon bra och gick minst lika bra i loppet. Fortsätter hon fungera är det här en i grunden mycket bra häst, summerade Eklöv.

I Statkrafts lopp i första V5 spelades Trippa Undan till favorit, men mitt i loppet blev det galopp under avancemang. I stället skrällde Voje Nido för Ola Åsebö, vilket gav Marit Beckström hennes andra tränarseger för dagen. Hon tränar även Fantastic Ås.

Hotingtravet behåller sitt grepp om publiken under sin sommartravvecka. I går kom drygt 1 500 personer till lunchtravet en ordinär vardag. Det var klart godkänt, men ännu bättre var det i lördags då drygt 2 800 åskådare löste in sig.

– Det finns en fortsatt stark marknad för den här sortens sommartrav. Vi är nöjda så här långt. Publiken är vår stöttepelare och bygden ställer upp för travet, vilket är livsviktigt för en fortsättning, konstaterar Mr Hoting Sven-Olov Lindman, som har en travkväll kvar, nämligen på fredag.