Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

JVM-stjärna avgjorde bottenmötet

Annons


Luleå såg till att det blev skifte på jumboplatsen i elitserietabellen genom att besegra Södertälje med 6–2 på torsdagskvällen.

JVM-stjärnan Kristoffer Berglund gjorde 4–2 när Södertälje var på väg att vända matchen.

-Jag sköt ett dragskott som gick in. Skönt att vi vinner idag. Men vem som hänger målen spelar ingen roll, säger 20-åringen efter sitt första elitserimål i karriären.

Kristoffer Berglund, som värvats från Björklöven inför den här säsongen, gjorde succé i junior-VM i Tjeckien kring årsskiftet då Sverige nådde final mot Kanada.

Efter turneringen utsågs Lövenspelaren till Sveriges bäste back.

Spekultationerna om var talangen skulle gå vidare i karriären var många, men det var Luleå som drog det längsta strået.

-Det har gått bra att komma in i laget, och Luleå är en skön stad. Jag har inte ångrat flytten hit, säger Kristoffer Berglund.
Fyra mål av kedjan

-Det har väl varit lite upp och ned för mig på isen, precis som för resten av laget. Men de tre senaste matcherna har det varit stabilare, säger han.

Andrafemman, där Kristoffer Berglund är back bredvid Jaroslav Obsut, stod för fyra av Luleås mål mot Södertälje. Förutom ett mål gjorde Berglund två passningspoäng.

Efter förlusten ligger nu Södertälje sist i elitserietabellen, passerat av Luleå.

SSK började vassast mot Luleå, men släppte in första målet redan efter tre minuter.

Baklängesmålet kom när Luleå hade en spelare utvisad. Södertälje förivrade sig i Luleås zon och lät Jaroslav Obsut sticka iväg på en kontring som slutade med att backen snärtade upp pucken i krysset bakom Björn Bjurling.

Efter målet kom Södertäljes offensiv av sig, och Luleå kunde gå upp till en 3–0-ledning i början av mittrundan.

Södertälje möblerade om totalt i kedjorna, och tog över spelet. När Martin Cibak reducerade till 3–2 efter 17 minuter reste sig Södertäljespelarna jublande i båset och kände vittringen av en kvittering.
Inte logisk

Men hoppet släcktes av Kristoffer Berglund 49 sekunder senare, genom 4–2-målet.

-Matchen var jämnare än siffrorna visar. Vi står upp bra och krigar, men Luleå är effektivare än oss, säger Stefan Nyman, assisterande tränare i Södetälje.

Luleå lämnade jumboplatsen och ligger nu på elfte plats i tabellen genom segern.

-Hockey är inte alltid logisk. Det känns som att vi spelat bättre matcher än i kväll, men då utan att vinna. Det är sånt som gör en gråhårig, säger Roger Rönnberg, Luleås tränare.

Mer läsning

Annons